Blog.

Wat is webdesign?

Webdesign is niet zomaar een baan, het is zowel een baan als een kunst. Het creëren van het zichtbare gezicht van een doorlopende website vereist ook webdesign. Nadat de webdesignfase van de website is voltooid, hebben gebruikers toegang tot de website via een webbrowser. We zeiden dat het zichtbare deel van een website dat de gebruikers verwelkomt, dat wil zeggen dat de gebruikers oog in oog komen te staan met u content en design. Daarom speelt hier het feit dat design een kunst moet zijn een rol. Aangezien webdesign het zichtbare gezicht van een website creëert, is het noodzakelijk om eraan te werken met esthetisch plezier en esthetische gevoeligheid. Het beeld dat de gebruiker tegenkomt wanneer u de site betreedt, dat wil zeggen, het ontwerp moet indrukwekkend zijn. Het ontwerp moet de instelling of persoonlijkheid kunnen weerspiegelen waartoe de website behoort. Bovendien zorgt design niet alleen voor visualiteit en indruk. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de bruikbare functies van de website goed functioneren samen met een ​​duidelijk ontwerp dat gemakkelijk te begrijpen is voor gebruikers en de gebruiker begeleidt.

Elementen waaruit webdesign bestaat

Omdat design een ontwerpwerk is, zoals het woord zelf suggereert, is het ook een kunst. Daarom is het normaal dat er veranderingen zullen zijn in de producten die uit dit werk zullen komen, ten opzichte van elkaar, vanwege originaliteit en stijl. We kunnen echter praten over de belangrijkste fasen en de elementen die zijn gebruikt in het implementatieproces van dit werk.

Lay-out: we hebben hierboven gezegd dat naast het ontwerp van het visuele aspect de bruikbare functies op de website ook samen met het ontwerp worden gemaakt, en daarom moet de lay-out in het ontwerp duidelijk zijn om de gebruiker te begeleiden. Gebruikers moeten gemakkelijk toegang hebben tot de inhoud waarnaar ze op zoek zijn en tot het tabblad waar de inhoud zich bevindt. Er moet een evenwichtig, samenhangend ontwerp ontstaan.

Kleur: Een ander element dat belangerijk is samen met het ontwerp zijn kleuren. Bij het ontwerpen moet ervoor worden gezorgd dat kleuren worden gekozen die de gebruiker aanspreken, en de gekozen kleuren moeten de stijl van de instelling, het merk of de persoonlijkheid waartoe de website behoort, kunnen uitdrukken.

Afbeeldingen: als een afbeelding op een webpagina moet worden gebruikt, moet de afbeelding compatibel zijn met de inhoud van de webpagina. De afbeelding mag geen krappe structuur hebben om gemakkelijk door de gebruiker te worden begrepen, en het moet een formaat hebben dat de openingssnelheid van de pagina niet negatief beïnvloedt.

Lettertypen: Het lettertype dat in een webdesign wordt gebruikt, is ook belangrijk omdat tekstachtige inhoud over de tekst heen wordt gelezen. Net zoals smaak belangrijk is bij het kiezen van een lettertype, is het ook belangrijk om het te kiezen uit webveilige lettertypen, zodat het gemakkelijk te lezen is in webbrowsers.

Inhoud: inhoud moet de juiste lengte hebben om te worden geoptimaliseerd voor zoekmachines en moet worden ondersteund door relevante trefwoorden en relevante afbeeldingen. Een originele inhoud die compatibel is met afbeeldingen stelt de gebruiker in staat om op meer sites te blijven.

Webdesign

Een gebruiksvriendelijk webdesign:

– Het ontwerp van de tabbladen, menu’s en andere navigatiehulpmiddelen op de site moet worden gemaakt door aandacht te schenken aan hoe de gebruiker beweegt tijdens het browsen op de site.

– Gebruikers moeten gemakkelijk toegang hebben tot de inhoud die ze willen bereiken. Omdat de inhoud echter door beeld moet worden ondersteund, kan hiervoor ook video- en audio-inhoud worden gebruikt.

– De website moet soepel kunnen werken wanneer deze via verschillende browsers wordt geopend. Dit is belangrijk voor de tevredenheid van de gebruiker.

– Het ontwerp moet een ruimte hebben waar gebruikers kunnen deelnemen met opmerkingen.